• Посилання скопійовано

НАБУ підтримав Концепцію розвитку електронного документообігу

Комітет НАБУ підтримав запропоновану Мінюстом Концепцію розвитку електронного документообігу

НАБУ підтримав Концепцію розвитку електронного документообігу

Комітет Незалежної асоціації банків України (НАБУ) з питань банківської інфраструктури та платіжних систем на своєму засіданні підтримав запропоновану Міністерством юстиції України Концепцію розвитку електронного документообігу з урахуванням міжнародного досвіду і принципів, які запроваджені в Європейському Союзі.

Члени Комітету також вирішили звернутись до Мінюсту з пропозиціями щодо виключення на законодавчому рівні обов’язкової вимоги для банків дотримуватись ДСТУ при роботі з генерацією ключів для ЕЦП, а також підготувати для відомства список першочергових стандартів в галузі ЕЦП, за якими працюють банки.

Комітет також має намір звернутись до Національного банку України щодо внесення змін до Постанов НБУ № 499 (стосовно режиму функціонування карток, відкритих під виплати заробітної плати, пенсій, стипендій і соціальної допомоги), оскільки введені обмеження унеможливлюють повноцінне використання пластикових карток з притаманними їм можливостями.

Комітет НАБУ з питань банківської інфраструктури та платіжних систем — один з шести постійно діючих Комітетів НАБУ. Голова Комітету — Юрій Яременко. Координатор Комітету — Володимир Єременко.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»