• Посилання скопійовано

Одностороннє розірвання договорів про визнання електронних документів: звернення до ДФС

Оксана Продан надіслала звернення до Голови ДФС Р. Насірова щодо правомірності розірвання в односторонньому порядку договорів про визнання електронних документів

Одностороннє розірвання договорів про визнання електронних документів: звернення до ДФС

Як зазначено у зверненні Оксани Продан, до неї звернулись керівники деяких підприємств зі скаргами на порушення органами ДФСУ вимог податкового законодавства.

Заявники стверджують, що територіальними органами ДФСУ з їх підприємствами в односторонньому порядку розриваються договори про визнання електронних документів.

Оксана Продан нагадує, що Податковий кодекс не надає права органам фіскальної служби розривати договори про визнання електронних документів.

Зокрема, Міністерство фінансів своїм листом від 26.01.2016 року №31-26010-02-2/2418 повідомило, що Інструкція №233, яка містить підстави для одностороннього розірвання податковим органом договору про визнання електронних документів з платником податків, не приведена у відповідність до норм Податкового кодексу України.

Таким чином, Оксана Продан просить Голову ДФС дослідити обставини, зазначені в зверненнях, та, у разі виявлення порушень, вжити заходів для їх припинення та притягнення винних до відповідальності.

Джерело: Сайт Оксани Продан

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»