• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ за введення офіційної е-адреси для юр- та фізосіб, але з правками

За висновком Комітету, не суперечать праву ЄС законопроєкти №3860, №3861 та №3860-1, але їх треба доопрацювати

Комітет ВРУ за введення офіційної е-адреси для юр- та фізосіб, але з правками

29 вересня члени Комітету з питань інтеграції України на своєму засіданні розглянули ряд законопроєктів на відповідність праву ЄС та міжнародним зобов’язанням України у сфері євроінтеграції, а також інші законопроєкти.

За висновком Комітету, не суперечать праву ЄС такі законопроєкти:

  • законопроєкти №3860№3861 та №3860-1 щодо використання офіційної електронної адреси. Документи пропонують надати українцям можливість в офіційному листуванні використовувати спеціальну електронну адресу. Її, за пропозицією законопроєкту №3860, українці отримуватимуть при отриманні чи обміні паспорта, під час реєстрації ФОП чи юридичної особи. А використовувати такі електронні адреси можна буде в офіційному листуванні та під час  судового процесу. Законопроєкт №3860-1  вказує, що його основною метою є створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні. Електронну адресу зможуть використовувати суб’єкти господарювання для взаємодії з державними органами, судами та суб’єктами владних повноважень. Усі три документи, за висновком Комітету, не суперечать міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції, але потребують доопрацювання в частині захисту інформації та протидії шахрайству.

***

Читайте також: ФОП, юридичним та фізичним особам присвоять офіційні електронні адреси

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»