• Посилання скопійовано

Підприємство стало неприбутківцем посеред року: як звітувати?

Податківці навели правила звітування неприбутковою організацією через отримання такого статусу посеред року

Підприємство стало неприбутківцем посеред року: як звітувати?

Податківці у підкатегорії 102.04 «ЗІР» зазначили, що у разі включення неприбуткового підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація) до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр) в середині кварталу звітного (податкового) року, така організація повинна подати до контролюючого органу за місцем обліку:

  • за період перебування на загальній системі оподаткування – Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за звітний (податковий) період: квартал, півріччя, три квартали або рік (в залежності від базового звітного (податкового) періоду, який використовується платником податку на прибуток підприємств) із показниками діяльності, обрахованими за період з першого календарного дня податкового (звітного) періоду до дати включення до Реєстру та квартальну фінансову звітність за відповідний звітний період;
  • за період перебування у Реєстрі – Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) за звітний (податковий) період рік із показниками діяльності, обрахованими за період з дати включення до Реєстру по останній календарний день податкового (звітного) року та річну фінансову звітність.

Водночас, платник податку/неприбуткова організація може подати доповнення до такої Декларації/Звіту, передбачене п. 46.4 ПКУ, із поданням пояснень щодо обрахованих показників податкової та фінансової звітності за відповідні звітні періоди у довільній формі, із зазначенням про цей факт у спеціально відведеному місці в Декларації/Звіті.

Таке доповнення вважатиметься невід’ємною частиною Декларації/Звіту. Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»