• Посилання скопійовано

До кінця 2021 року ФСС має погасити борги з лікарняних та декретних: Уряд надав кошти

Фонд соціального страхування отримав 1,75 млрд гривень для погашення заборгованості з лікарняних

До кінця 2021 року ФСС має погасити борги з лікарняних та декретних: Уряд надав кошти

Мінсоцполітики зазначає, що внаслідок пандемії та підвищення рівня захворюваності на COVID-19 збільшилася кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб, а відтак збільшилася кількість днів їх непрацездатності, що призвело до утворення заборгованості з оплати Фондом листків непрацездатності.

15 грудня Урядом прийнято рішення про виділення коштів Фонду соціального страхування України у сумі 1 750,0 млн гривень для виплати застрахованим особами боргів по лікарняним.

21 грудня відповідні кошти перераховано Державною казначейською службою на рахунок Фонду і вже в найближчі дні зазначені кошти буде переведено на рахунки роботодавців, які їх виплатять застрахованим особам.

Загалом завдяки наданій з державного бюджету фінансовій підтримці Фондом буде погашено заборгованість з оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також допомоги на поховання для понад 330 тис. застрахованих осіб.

Нагадаємо, як з’ясувати, коли оплатять лікарняний.

Це можна зробити онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних щоденно оновлюється у телеграм-каналі.

Уточнити дату можна також у відділенні Фонду соціального страхування, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі „гарячі лінії”.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»