• Посилання скопійовано

ДПС хоче удосконалити порядок функціонування Е-кабінету

За розробленим проєктом Наказу Мінфіну в Порядок функціонування Е-кабінету додадуть правила отримання платником податків податкової інформації про інших платників податків за попередньо наданою згодою, а також одержання такої інформації у вигляді е-документа

ДПС хоче удосконалити порядок функціонування Е-кабінету

7 липня ДПС оприлюднила на своєму сайті  проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (далі – проєкт наказу). 

Його розроблено з метою приведення наказу Мінфіну № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету» у відповідність до пункту 9 розділу І Закону № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень»

Проєктом наказу передбачено доповнення Порядку функціонування Електронного кабінету пунктами, які передбачають: 

  • тримання платником податків податкової інформації про інших платників податків за попередньо наданою згодою таких осіб, у вигляді документа за встановленою формою, в електронному вигляді з накладанням печатки контролюючого органу; 
  • надання платником податків через Електронний кабінет контролюючому органу згоду на розкриття іншому платнику податків податкової інформації про нього у самостійно визначеному обсязі, шляхом вибору інформації, яка може бути надана платнику податків. 

Розробником проєкту наказу є Державна податкова служба України. 

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів, е-mail:  post@tax.gov.ua.   

Додаткові матеріали

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»