• Посилання скопійовано

У «Дії» запустили автоматичну реєстрацію ТОВ

Нагадаємо, що Порядком №2933 Мінʼюст та Мінцифри визначили порядок автоматичної реєстрації бізнесу через портал «Дія». З 24 серпня почала діяти послуга для ТОВ та ФОПів

У «Дії» запустили автоматичну реєстрацію ТОВ

Трохи історії

18 липня 2022 року в телеграм-каналі Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації України, з’явилось повідомлення про автоматичну послугу реєстрації ТОВ та фізичних осіб-підприємців.

Проте повномасштабно ця послуга ще не запрацювала. Її треба було протестувати масовими зверненнями користувачів. Тому було оголошено про початок бета-тестування нової послуги.

Зокрема, було сказано: «Якщо ви готові взяти участь у бета-тестуванні нової послуги – переходьте за посиланням. Скористатися послугою зможуть громадяни України від 18 років, які мають податковий номер та УНЗР. Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується Урядом Швейцарії». Про це ми писали тут.

 

24 серпня – початок застосування послуги в Дії 

Федоров наголосив у своєму Телеграм-каналі, що команда Дії запускає з 24 серпня автоматичну реєстрацію ТОВ на порталі Дія просто в День Незалежності. 

Він вказав, що вже успішно завершено бета-тест. Тепер СГ можуть відкрити бізнес буквально за 2 секунди.

Він також нагадав, що послугу реєстрації ТОВ із держреєстратором вони запустили ще в жовтні 2020 року. І нею скористалися приблизно 13 тисяч українців. 

Але наразі прибрано держреєстратора з процесу, щоб зекономити час СГ.

Завдяки автоматичним послугам не потрібно чекати на рішення чиновника чи відповідь держреєстратора. Скористатися послугою можна де завгодно.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»