• Посилання скопійовано

Чи може ВПО або особа без реєстрації отримати КЕП?

Фізична особа, у якої відсутня адреса реєстрації місця проживання та/або наявна довідка ВПО, може отримати ЕЦП у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС

Чи може ВПО або особа без реєстрації отримати КЕП?

Податківці у підкатегорії 301.02 ЗІР зазначили, що відповідно до абзацу другого частини першої ст. 12 Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» зі змінами та доповненнями користувачі електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) мають право на отримання ЕДП.

Пунктом 5.3 розд. 5 Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС визначено перелік підстав для прийняття рішення про відмову у наданні кваліфікованих сертифікатів електронного підпису чи печатки.

Відсутність зареєстрованого місця проживання не є підставою для прийняття рішення про відмову у наданні ЕДП.

Тобто, фізична особа, у якої відсутня адреса реєстрації місця проживання та/або наявна довідка внутрішньо переміщеної особи може отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»