• Посилання скопійовано

На порталі "Дія" оновили три будівельні послуги

На порталі "Дія" доступні 3 модернізовані послуги: повідомлення про початок будівельних робіт, видача будівельного паспорта та внесення змін до виданого будівельного паспорта, декларація про готовність об’єкта до експлуатації на підставі будпаспорта

На порталі "Дія" оновили три будівельні послуги

Відтепер при отриманні будівельних послуг на порталі "Дія" користувачі зможуть вносити зміни до уже поданого повідомлення, а більшість даних у заяві підтягуватиметься автоматично з Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Це значно прискорить подання заяви і мінімізує технічні помилки.  

З 2020 року процес отримання послуг змінювався, а тепер проведено масштабну модернізацію, щоб користуватися сервісом стало ще зручніше. З головних змін — можливість редагувати повідомлення та виправляти технічні помилки. 

Також більшість даних у заяві підтягуватиметься з ЄДЕССБ. Це прискорить подання заяви і мінімізує кількість відмов від органів контролю, причиною яких були саме технічні помилки, допущені під час внесення відомостей вручну замовниками.

На порталі "Дія" доступні 3 модернізовані послуги:

  1. Повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта та повідомлення про зміну даних у зареєстрованому повідомленні.
  2. Видача будівельного паспорта та внесення змін до виданого будівельного паспорта.
  3. Декларація про готовність об’єкта до експлуатації на підставі будпаспорта.

Послуги на основі будівельного паспорта, який визначає вимоги до розміщення та будівництва будинків, — одні з найпопулярніших серед будівельних сервісів. На порталі "Дія" майже 40% від усіх заяв на отримання послуг з будівництва пов’язані саме із цим документом.

Модернізацію послуги проведено у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»