• Посилання скопійовано

Незабаром запрацює оновлений сайт Держстатистики

На оновленому сайті Держстату будуть доступні календар оприлюднення статінформації та графік подання звітності. Користувачі зможуть відстежувати майбутні релізи, а респонденти – планувати подання звітів

Незабаром запрацює оновлений сайт Держстатистики

Відбувається бета-тестування порталу Держстату. Мінцифра у своєму Телеграм-каналі розповідає, що статистика стане зручною для влади і громадян.

Доступ до якісних даних допомагає уряду швидко ухвалювати ефективні рішення. Триває цифровізація органів статистики. Розпочався закритий бета-тест нового порталу. Кожен українець матиме доступ до даних, а держава зможе успішно їх опрацьовувати.

На оновленому порталі:

  • дані зберігатимуться в єдиній системі, а не в окремих файлах. Українці зможуть значно швидше знаходити інформацію,
  • кожен зможе скористатися «Банком даних» – інструментом, який дозволяє працювати з графіками і таблицями, на інтерактивних дашбордах відображатимуться найважливіші показники,
  • інформацію з порталу можна буде викачати у зручному форматі (SDMX-CSV),
  • будуть доступні календар оприлюднення статистичної інформації та графік подання звітності. Користувачі зможуть відстежувати майбутні релізи, а респонденти – планувати подання звітів.

Участь у тестуванні візьмуть представники бізнесу, громадськості та державних органів. Це дозволить вдосконалити продукт і вже незабаром презентувати новий підхід до державної статистики, а саме - ефективний та швидкий сервіс для кожного українця.

Цифровізуймося!

Портал Держстату розроблено за підтримки Програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»