• Посилання скопійовано

У «Дії» запустили два нових сервіси щодо будівництва: Мінцифри

На порталі Дія для користувачів тепер доступні такі модернізовані послуги: Повідомлення про початок будівельних робіт СС1 або внесення змін у зареєстроване повідомлення і Заява про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки

У «Дії» запустили два нових сервіси щодо будівництва: Мінцифри

Міністерство інфраструктури України, Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що відтепер на порталі Дія українці можуть вносити зміни в повідомлення про будівництво об’єктів класу наслідків CC1. А також вносити зміни або скасовувати містобудівні умови та обмеження. Це значно прискорить отримання послуг і як результат – дозволить швидко запускати будівництво.

На порталі Дія для користувачів доступні такі модернізовані послуги:

Ці сервіси особливо актуальні під час повномасштабної війни, коли багато будинків постраждали через російську агресію та потребують відновлення. Адже під клас наслідків СС1 підпадає більшість невеликих будівель, які використовує малий і середній бізнес, невеликі громадські споруди й фермерські господарства, парники й теплиці. А також будинки, які зводять для переселенців та людей, що втратили житло через війну. Тож важливо, щоб послуга була максимально зручною та швидкою.

Водночас містобудівні умови та обмеження – головний інструмент контролю громади за будівництвом житлових комплексів та великих промислових об’єктів. Тому важливо, щоб такий сервіс був максимально прозорим.

Раніше для того, щоб внести зміни в зареєстровані заяви та повідомлення, доводилося відвідувати ЦНАП та кілька днів чекати на рішення. Тепер усе можна зробити онлайн у кілька кліків. Крім того, при поданні заяв майже всі дані підтягуються автоматично, тож користувачу не потрібно вносити інформацію вручну.

Нагадаємо: на порталі Дія можна повідомити про початок будівельних робіт СС1. Послугою вже скористалися 12,3 тисячі разів. Окрім цього, на порталі можна подати заяву про надання містобудівних умов та обмежень. Це зробили 4 тисячі користувачів.

Модернізація послуг проведена в співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

***

Читайте також: На порталі «Дія» оновили три будівельні послуги

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»