• Посилання скопійовано

Як волонтеру повідомити ДПС про відкриття додаткового рахунку в банку?

У разі необхідності внесення змін, наприклад у разі відкриття у банку ще одного рахунку, волонтеру потрібно подати до контролюючого органу заяву за формою № 1-РВ з позначкою «Зміни»

Як волонтеру повідомити ДПС про відкриття додаткового рахунку в банку?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що порядок формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації затверджено наказом Мінфіну від 30.10.2014 №1089 із змінами та доповненнями. 

Відповідно до п. 2.1 розд. ІІ наказу №1089 для включення до Реєстру волонтерів фізична особа – благодійник подає до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі заяву про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів за формою №1-РВ з позначкою «Включення до реєстру» із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та реєстраційного номера облікової картки платника податків/серії (за наявності) та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності).

У разі необхідності внесення змін, наприклад у разі відкриття у банку ще одного рахунку, волонтеру потрібно подати до контролюючого органу заяву за формою №1-РВ з позначкою «Зміни».

Заява за ф. №1-РВ може бути у паперовій або електронній формі, у т.ч. засобами Порталу Дія.

Датою включення фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів.

Державна податкова служба адмініструє Реєстр волонтерів в електронній формі та щодекади оприлюднює на вебпорталі ДПС  відомості з Реєстру волонтерів.

Водночас у період дії воєнного стану обмежено доступ до публічних електронних реєстрів, розміщених на вебпорталі ДПС, відповідно до пп. 4 п. 1 постанови КМУ від 12.03.2022 №263 «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану».

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»