• Посилання скопійовано

Як використовувати автоматизовану систему для реєстрації гумдопомоги?

31 березня завершився перехідний період, під час якого до України можна було ввозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації

Як використовувати автоматизовану систему для реєстрації гумдопомоги?

31 березня завершився перехідний період, під час якого до України можна було  ввозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації.

З 1 квітня ввезти гуманітарну допомогу до України буде можливо лише з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

А Южаніна у своєму Телеграм-каналі розповіла, як користуватися цією системою. Зокрема:

  1. У системі в меню "Інвентаризаційний опис" і в "Звіт" не потрібно завантажувати документи, якщо у вас немає розбіжностей між даними Декларації і фактично отриманим обсягом гуманітарної допомоги.
  2. Якщо у вас була тільки паперова Декларація і в "Мої вантажі/декларація" стосовно цих товарів немає жодних записів, то копію цієї паперової Декларації потрібно завантажити в меню "Звіт" і сформувати або завантажити "Звіт" стосовно цих товарів.
  3. Якщо в меню "Мої вантажі/декларація" є запис щодо вантажів, які вже пройшли митне оформлення, але залишилися у статусі "Очікує митне оформлення" або в іншому статусі, крім "Пройшло митне оформлення", то в функції Перегляд - значок хмаринки - потрібно завантажити скановану копію паперової Декларації і проставити самостійно дату митного оформлення. 
    Після цього такі дані перенесуться у "Звіт".
  4. За один звітний місяць формується тільки один звіт стосовно всіх Декларацій, які пройшли митне оформлення у звітному місяці.

 

Увага!

Після підписання Інвентаризаційного опису і Звіту дані в цих документах вже не можна буде редагувати.
У виключних випадках до того, як буде сформовано наступний звіт, можна внести зміни до вже підписаного "Звіту". Для цього в таблиці з Переліком ваших звітів потрібно натиснути на кнопку функції "Х-відмінити підпис", надіслати дані і знову підписати звіт.
І тільки після цього можна формувати наступний звіт за поточний звітний місяць.
Інструкція користувача по роботі в Автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги додається за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»