• Посилання скопійовано

Надсилаєте повідомлення про ЕЦП нового керівника: чи надсилати інформацію про ЕЦП працівників?

За підписом нового керівника надсилається повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП (за кодом форми J1391104) із зазначенням відповідальних осіб незалежно від факту його попереднього подання

Надсилаєте повідомлення про ЕЦП нового керівника: чи надсилати інформацію про ЕЦП працівників?

Податківці у підкатегорії 129.03 ЗІР зауважили, що згідно з п. 4 розд. ІІІ Порядку 557 до Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладаються кваліфіковані або удосконалені електронні підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах електронних підписів усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них – кваліфікований або удосконалений електронний підпис керівника і останньою – кваліфікована електронна печатка (за наявності), що базується на кваліфікованому сертифікаті електронної печатки.

Відповідно до вимог Порядку у разі зміни керівника дія Повідомлення, яке підписувалось попереднім керівником, припиняється. Тому незалежно від того, що право підпису залишено за працівниками, щодо яких інформація подавалась до контролюючого органу, за підписом нового керівника надсилається Повідомлення (за кодом форми J1391104) із зазначенням відповідальних осіб.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»