• Посилання скопійовано

Відображення перерахованих авансів залежить від того, коли мають бути завершені роботи

Лист Мінфіну від 29.04.2013 р. №31-08410-07-29/13727

Відображення перерахованих авансів залежить від того, коли мають бути завершені роботи

Мінфін нагадує, що Згідно з Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності" і Методичних рекомендацій щодо заповнення форм фінансової звітності активи підприємства, які відображаються в балансі, поділяються на необоротні та оборотні активи, в тому числі і дебіторська заборгованість.

Тому якщо завершення розрахунків за договорами, за якими сплачуються аванси підрядникові, планується протягом 12 місяців з дати балансу, то суми перерахованих авансів замовник відображає за статтею Балансу "Дебіторська заборгованість за розрахунками за виданими авансами" (код рядка 1130), в іншому випадку суми перерахованих авансів підрядникам відображаються за статтею Балансу "Довгострокова дебіторська заборгованість" (код рядка 1040).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»