• Посилання скопійовано

Як обліковувати витрати на послуги митного брокера?

Якщо послуги митного брокера, безпосередньо пов’язані з придбанням товарів призначених для продажу, то сума оплати цих послуг включається до собівартості придбаних товарів, та визнається витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких імпортованих товарів

Як обліковувати витрати на послуги митного брокера?

Мінфін розглянув питання щодо відображення у бухгалтерському обліку витрат на послуги митного брокера. 

Так, відповідно до пункту Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 9 «Запаси», первісною вартістю запасів, що придбані за плату, є собівартість запасів, яка складається з таких фактичних витрат:

- суми, що сплачуються згідно з договором постачальнику (продавцю), за вирахуванням непрямих податків;

- суми ввізного мита;

- суми непрямих податків у зв’язку з придбанням запасів, які не відшкодовуються підприємству/установі;

- транспортно-заготівельні витрати;

- інші витрати, які безпосередньо пов’язані з придбанням запасів і доведенням їх до стану, в якому вони придатні для використання у запланованих цілях.

Отже, якщо послуги митного брокера, безпосередньо пов’язані з придбанням товарів призначених для продажу, то сума оплати цих послуг включається до собівартості придбаних товарів, та визнаватися витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких імпортованих товарів (Лист Мінфіну від 29.11.2013 р. № 31-08410-07-27/34996).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»