• Посилання скопійовано

Придбання та ремонт побутової техніки для потреб співробітників в податковому обліку не відображаються

До складу загальновиробничих витрат, що враховуються при розрахунку об'єкта оподаткування, включаються витрати на охорону праці, техніку безпеки, понесені відповідно до законодавства

Придбання та ремонт побутової техніки для потреб співробітників в податковому обліку не відображаються

В свою очередь, перечень мероприятий и средств по охране труда, затраты на осуществление и приобретение которых включаются в расходы, не предусматривает приобретение налогоплательщиком бытовых приборов (холодильника, микроволновой печи, телевизора и т. п.), предназначенных для пользования работниками, которые состоят в трудовых отношениях с плательщиком.

Таким образом, расходы налогоплательщика на приобретение и ремонт бытовой техники, предназначенной для пользования работниками, не учитываются в составе налоговых расходов при исчислении объекта налогообложения, поскольку не являются осуществляемыми в связи с охраной труда или ведением хоздеятельности.

С таким разъяснением Миндоходов можно ознакомиться в общедоступном информационном ресурсе «ЗІР» (раздел 102.07.05).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»