• Посилання скопійовано

Норми витрати палива діють без реєстрації в Мін'юсті

Мінінфраструктури пояснило необхідність застосування Норм витрати палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті

Норми витрати палива діють без реєстрації в Мін'юсті

Міністерство інфраструктури у листі від 17.02.2014 р. № 1545/25/10-14 наголосили, що Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті державній реєстрації в Міністерстві юстиції України не підлягають і є чинними без неї.

Норми було розроблено для забезпечення планування потреб підприємств, установ і організацій у паливі та мастильних матеріалах при експлуатації автомобільного транспорту, ведення звітності, контролю витрат і запровадження режиму економії та раціонального використання нафтопродуктів. 

Документ чітко визначає порядок встановлення базових лінійних норм на основі об'єктивного підходу і централізовано зібраних даних із застосуванням механізму попередньої апробації в різноманітних природно-кліматичних, дорожніх та інших умовах в цілому в Україні. При розробці норм враховано чисельні параметри конструкції та показники паливної економічності в різних умовах експлуатації колісно-транспортного засобу (далі — КТЗ).

Наведено також базові лінійні норми витрат палива для більш ніж 1500 моделей (модифікацій) автомобілів, норми витрат палива на виконання транспортної роботи та на роботу спеціального обладнання, що встановлюється на КТЗ, систему коефіцієнтів коригування нормативних витрат палива залежно від умов експлуатації, норми витрат мастильних матеріалів і порядок їх застосування. Конкретні величини коригуючих коефіцієнтів у регламентованих межах та терміни їх дії встановлюються безпосередньо керівниками підприємств і затверджуються наказом (розпорядженням) по підприємству. При цьому забезпечується єдиний підхід щодо проведення розрахунків підприємствами, організаціями та установами нормативних витрат палива для транспортних засобів, а також контроль за правильністю та обґрунтованістю цих розрахунків.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»