• Посилання скопійовано

Нацбанк надав роз'яснення щодо змін до Інструкції з бухобліку

Нацбанк надав роз'яснення щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ

Нацбанк надав роз'яснення щодо змін до Інструкції з бухобліку

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) отримала від Національного банку України (НБУ) роз’яснення щодо положень проекту змін до Інструкції з бухгалтерського обліку кредитних, вкладних (депозитних) операцій та формування і використання резервів під кредитні ризики у банках України, яка входить до пакету нормативно-правових актів, необхідних для повного переходу на відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). З даним роз’ясненням ви зможете ознайомитися тут >>>

Нагадуємо, що банкам необхідно до 30 листопада 2015 року завершити комплекс заходів для забезпечення відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ.

У зв’язку з цим, для відпрацювання проблемних питань, пов’язаних з переходом до відображення операцій в бухгалтерському обліку згідно з вимогами МСФЗ, НАБУ провела спільно з профільними спеціалістами НБУ круглий стіл, за результатами якого регулятором було розроблено та направлено на адресу Асоціації, для розгляду банківською спільнотою, пакет проектів відповідних нормативно-правових актів НБУ.

НАБУ було проведено опитування банків-членів Асоціації, з метою якнайшвидшого відпрацювання та консолідації зауважень та пропозицій банківської спільноти щодо положень розроблених НБУ проектів нормативно-правових актів. Позиція банків була оперативно надіслана на адресу регулятора.

На сьогодні, окрім зазначеного проекту змін до Інструкції, банківською спільнотою було також відпрацьовано:

— проект Інструкції з бухгалтерського обліку операцій з цінними паперами та іншими фінансовими інвестиціями в банках України;

— проект змін до Порядку застосування методу трансформації під час складання фінансової звітності банків України;

— проект змін до Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України;

— проект постанови Правління Національного банку України «Про затвердження Методичних рекомендації щодо порядку складання приміток до фінансової звітності банків України»;

— проект змін до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України;

— проект змін до Правил бухгалтерського обліку доходів і витрат банків України.

З текстом вищезазначених проектів нормативно-правових актів НБУ та позицією банківської спільноти щодо них, можна ознайомитися на сайті НАБУ.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»