• Посилання скопійовано

Скасовано положення щодо проведення уцінки та реалізації уцінених товарів. Створюйте своє!

З 9 березня 2016 року втратило чинність Положення про порядок уцінки і реалізації продукції, що залежалась, із групи товарів широкого вжитку і продукції виробничо-технічного призначення

Скасовано положення щодо проведення уцінки та реалізації уцінених товарів. Створюйте своє!

Мінекономрозвитку та Мінфін наказом  від 28.01.2016 р. № 117/19 скасували Положення про порядок уцінки і реалізації продукції, що залежалась, із групи товарів широкого вжитку і продукції виробничо-технічного призначення, затверджене сільним наказом Мінекономрозвитку та Мінфіну від 10.09.1996 р. №120/190.

Положення втратило чинність з 09.03.2016 р.

Оскільки  нового положення не затверджено, то відтепер методологія для проведення уцінки товарів на законодавчому рівні не визначена.

Тож, якщо на підприємстві не було розроблено та затверджено внутрішнього положення щодо проведення уцінки та реалізації уцінених товарів,  настав час його затвердити. При цьому за основу можна взяти скасоване Положення 120/190. Також доцільно у таке положення включити інші облікові аспекти, пов’язані з проведенням уцінки товарів. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»