• Посилання скопійовано

Чи можна самостійно розрахувати норми споживання палива

Конкретні величини коефіцієнтів у регламентованих межах та терміни їх дії встановлюються безпосередньо керівниками підприємств і затверджуються наказом (розпорядженням) по підприємству

Чи можна самостійно розрахувати норми споживання палива

Мінінфраструктури у листі від 26.02.2016 р. №1928/25/10-16 нагадує, що нормування споживання палива під час експлуатації автомобілів здійснюється відповідно до Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті (далі - Норми №43).

Норми призначені для підприємств, організацій та установ (юросіб) різних форм власності, що діють на території України і експлуатують автомобілі та мають за мету економне використання паливо-мастильних матеріалів.

При роботі автомобіля на стисненому природному газі (СПГ) або на зрідженому нафтовому газі (ЗНГ), крім норми витрати основного палива (газового), встановлюється норма витрати додаткового палива (рідкого) на запуск автомобіля. Ця норма встановлюється на кожен календарний день залежно від фактичної температури повітря навколишнього середовища. Встановлення місячної норми витрати додаткового палива (без врахування температурних умов) Нормами не передбачено.

Пробіги автомобіля на газовому паливі та на бензині виокремлюються за показниками одометра та зазначаються в подорожніх листах та/або інших звітних документах, які діють на підприємстві.

Для моделей (модифікацій) автомобілів, що не увійшли до Норм, встановлюються тимчасові індивідуальні базові лінійні норми витрат палива. Порядок розроблення таких норм визначено пп. 2.1.5 Норм №43. Розрахунки нормативних витрат палива в експлуатації необхідно виконувати з використанням тимчасової базової норми за формулами, наведеними у розділі 4 Норм №43.

Водночас, у Мінінфраструктури наголошують, що конкретні величини коефіцієнтів у регламентованих межах та терміни їх дії встановлюються безпосередньо керівниками підприємств і затверджуються наказом (розпорядженням) по підприємству.

***

Новини на тему:

Мінінфраструктури про коефіцієнти коригування норм витрат палива

Судова практика щодо документального підтвердження списання ПММ

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»