• Посилання скопійовано

НБУ допомагає страховикам у впровадженні МСФЗ

Перехід на МСФЗ 17 потребує комплексної перебудови всіх процесів страховиків та перестраховиків. Тому для підтримки страхового ринку під час переходу на МСФЗ 17 планується організація серії технічних вебінарів у співпраці з експертами Світового банку

НБУ допомагає страховикам у впровадженні МСФЗ

Національний банк України завершив серію навчальних вебінарів для професійних учасників страхового ринку на тему «Застосування МСФЗ 17 «Страхові контракти» (далі – МСФЗ 17).

Навчання тривало з 6 вересня до 27 жовтня 2022 року.

За цей час було проведено 12 вебінарів, під час яких обговорили підходи в межах застосування нового стандарту – загальний, на основі розподілу премії, змінної винагороди для випущених страхових та перестрахових контрактів, а також утримуваних контрактів перестрахування. Також приділили  увагу особливостям розкриття інформації у фінансовій звітності. Крім того,  розглянули підходи до переходу на МСФЗ 17 та розкриття перехідних сум.

Навчання проводили як представники Національного банку, так і лідери страхового ринку, які поділилися практичними аспектами застосування МСФЗ 17.

"Незважаючи на війну, ми продовжуємо наближати нашу законодавчу базу до європейських стандартів. Імплементація МСФЗ 17 є черговим доказом незмінності напряму нашого руху.

Водночас ми розуміємо, що ринку сьогодні непросто. Ми вдячні страховикам за їх проактивну позицію і готовність розвиватися. Національний банк готовий до діалогу з ринком і буде надавати необхідну допомогу для спрощення процесу впровадження нових регуляцій, зокрема стандартів міжнародної фінансової звітності", – сказав заступник Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Нагадаємо, Україна як кандидат в члени Європейського Союзу має виконати взяті на себе зобов’язання щодо імплементації законодавства ЄС, зокрема щодо складання та подання фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Перехід на МСФЗ 17 потребує комплексної перебудови всіх процесів страховиків та перестраховиків. Тому для підтримки страхового ринку під час переходу на МСФЗ 17, крім проведеної серії вебінарів, планується організація серії технічних вебінарів у співпраці з експертами Світового банку. Про початок такого навчання буде повідомлено окремо на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку.

Довідково

Презентаційні матеріали та запис вебінарів з імплементації МСФЗ 17 розміщені на сторінці сайту НБУ.

Усі запитання щодо імплементації МСФЗ 17 просимо надсилати  на адресу НБУ:  IFRS_17@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»