• Посилання скопійовано

Уряд запровадив нові правила обліку сумнівних боргів для державних підприємств

Мінфін контролюватиме, як підприємства державного сектору, які є природними монополіями або мають чистий прибуток понад 50 млн грн, визначають суму резерву для покриття можливих збитків від непогашених боргів

Уряд запровадив нові правила обліку сумнівних боргів для державних підприємств

Мінфін повідомляє, що 24 травня Кабінет Міністрів з метою реалізації норм Закону України від 22.02.2024 № 3587-ІХ  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління» прийняв рішення «Про деякі питання облікових політик суб’єктів господарювання державного сектору економіки» щодо затвердження порядку, за яким Мінфін погоджуватиме в межах облікових політик підприємств державного сектору економіки, що є суб’єктами природних монополій, або плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 мільйонів гривень:

  • визначення методів обчислення величини резерву сумнівних боргів (резерву очікуваних кредитних збитків) та способу визначення коефіцієнта сумнівності.

Також постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29.11.2006 № 1673 в частині коригування підходів оцінки сумнівності дебіторської заборгованості.

Прийняте рішення спрямоване на удосконалення механізму формуванню суб’єктами господарювання державного сектору економіки облікової політики в частині розрахунку резерву сумнівних боргів та сприятиме мінімізації фіскальних ризиків під час розробки і прийняття фінансових планів.

З текстом відповідної постанови №604 можна ознайомитися тут. Вона діє з 28 травня.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»