• Посилання скопійовано

Відображення у Податковій декларації нарахованої амортизації, що включається до витрат у майбутніх звітних (податкових) періодах

У разі якщо товари (роботи, послуги) не реалізовано у звітному періоді, то нарахована сума амортизації на основні засоби та нематеріальні активи, які безпосередньо пов’язані з виробництвом таких товарів (виконанням робіт, наданням послуг), включається до витрат у майбутніх звітних (податкових) періодах та відображається у графі 11 додатка АМ до декларації.

У звітному періоді, на який припадає дата реалізації товарів (виконання робіт, надання послуг), сума амортизації, нарахована на основні засоби та нематеріальні активи за попередні періоди, що не включена до складу витрат у попередніх звітних (податкових) періодах, переноситься із графи 11 до графи 5 додатка АМ до декларації та включається до витрат, пов’язаних із собівартістю придбаних (виготовлених) та реалізованих товарів (робіт, послуг) у графі 6 додатка АМ до декларації.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»