• Посилання скопійовано

Звіт до ПФУ для підприємців — до 1 квітня

Які строки подання звітності з ЄСВ до ПФУ фізособами-підприємцями, які не використовують працю найманих працівників?

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон) фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності, зокрема ті, які обрали особливий спосіб оподаткування, і члени сімей цих осіб, які беруть участь у здійсненні ними підприємницькій діяльності та які є платниками єдиного внеску.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 6 Закону на платників єдиного внеску покладено обов’язок подавати звітність до територіальних органів Пенсійного фонду у строки, у порядку та за формою, які встановлено Пенсійним фондом за узгодженням з відповідними фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування і центральним органом виконавчої влади у сфері статистики.

Порядок формування і подання страхувальниками звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджено постановою правління Пенсійного фонду України 08.10.2010 р. №22-2 і зареєстровано в Мін’юсті України 01.11.2010 р. за №1014/18309.

Зокрема, фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності, у тому числі ті, які обрали особливий спосіб оподаткування, самі за себе і за членів сім’ї, які беруть участь у здійсненні підприємницької діяльності, відповідно до п. 3.2 Порядку, формують і подають до органів ПФ один раз на рік до 1 квітня року, наступного за базовим звітним періодом.

Базовим звітним періодом для них є календарний рік.

Звіт подається за формою згідно з додатком 5 до Порядку.

Е. Емірвелієва, зав. юридичним сектором управління ПФУ у Радянському районі АРК

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»