• Посилання скопійовано

Фізособа-підприємець зазначає у податковій накладній лише прізвище, ім’я, по батькові

Який порядок виписування податкової накладної фізособою-підприємцем, а саме: чи достатньо зазначати своє прізвище, ім’я, по батькові?

Згідно з п. 201.1 ст. 201 ПКУ від 2 грудня 2010 року N2755-VI, зі змінами та доповненнями, платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, в якій зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити.

Зокрема, податкова накладна має містити повну або скорочену назву, зазначену у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник ПДВ.

Крім того, згідно з пп. 3.11.3. Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.11.11 р. №1394, зі змінами та доповненнями, у Свідоцтві про реєстрацію платника ПДВ найменування (прізвище, ім’я, по батькові) та місцезнаходження (місце проживання) платника зазначаються повністю.

Отже, фізична особа — підприємець зазначає у податковій накладній лише прізвище, ім’я, по батькові.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»