• Посилання скопійовано

Якщо доходи — тільки від податкових агентів, декларацію подавати не треба

Я пенсіонер, науковий працівник, колишній працівник МВС у відставці. Тепер викладаю у ВНЗ системи МВС, а також за сумісництвом викладаю у цивільному ВНЗ. Всюди отримую офіційну зарплату. Чи повинен я подавати декларацію про доходи за 2011рік, якщо інших джерел доходів не маю?

У ВНЗ змушують подати декларацію у світлі закону про корупцію. Але я вже не ношу погони, я пенсіонер. Чи має рацію керівництво ВНЗ?

Державна податкова служба адмініструє подання декларації про майновий стан і доходи, отримані громадянами, форму якої затверджено наказом Мінфіну України від 07.11.2011 р. №1395, у редакції наказу Мінфіну України від 03.02.2012 р. №84. Така декларація подається громадянами, які отримають доходи не від податкового агента. Якщо Ви отримуєте тільки заробітну плату у різних ВНЗ, вам не потрібно подавати зазначену декларацію. Щодо подання декларації відповідно до Закону України від 07.04.2011 р. №3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції», то ДПС не адмініструє подання цієї декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

За матеріалами веб-конференції заступника голови ДПС у Київській обл. В. Пєхової

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»