• Посилання скопійовано

ДПС повинна прийняти звітність з податку на прибуток, що містить від’ємне значення об’єкта оподаткування

Лист ДПСУ від 16.03.2012 р. №7470/7/15-1217 «Про недопущення перевищення повноважень»

Податкова поділилася, що на її адресу надходять скарги від окремих платників щодо відмови посадових осіб територіальних податкових органів у прийманні звітності з податку на прибуток, яка містить від’ємне значення об’єкта оподаткування.

При цьому ДПСУ наголошує, що відповідно до норм ПКУ підставою для відмови у прийманні податковими органами податкової декларації платника податку є лише відсутність обов’язкових реквізитів, визначених у п. 48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ.

Відмова посадової особи ДПС прийняти податкову декларацію з будь-яких причин, не встановлених ст. 49 ПКУ, у т.ч. висунення будь-яких не зазначених цією статтею передумов щодо такого приймання (включаючи зміну показників такої податкової декларації, зменшення або скасування від’ємного значення об’єктів оподаткування, сум бюджетних відшкодувань, незаконного збільшення податкових зобов’язань тощо), забороняється.

Таким чином, декларування від’ємного значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток не може бути підставою для відмови у прийманні податковими органами податкової декларації платника податку на прибуток.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»