• Посилання скопійовано

Як відобразити в декларації про доходи інвестиційні збитки

Протягом 2011 року моя інвестиційна діяльність була збитковою. У декларації у рядку 1.04 «Сума нарахованого доходу» (стовпчик 3) інвестиційного прибутку — від’ємна.

Чи повинна зазначатися від’ємною сума податку? Чи податок повинен бути «0», а від’ємне значення діяльності щодо інвестицій буде просто враховуватися у деклараціях наступних років, зменшуючи базу нарахування податку?

Відповідно до пп. 2.8 п. 2 розділу III Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 р. №1395, у рядку 01.04 зазначається сума інвестиційного прибутку від проведення платником податку операцій з цінними паперами, деривативами та корпоративними правами, випущеними в інших, ніж цінні папери, формах (крім доходу від операцій, зазначених у підпунктах 165.1.2 і 165.1.40 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу), розмір якого визначається згідно з положенням пункту 170.2 статті 170 розділу IV Кодексу. У разі отримання таких доходів разом з декларацією заповнюється та подається додаток 3 до декларації.

У колонці 3 рядка 01.04 декларації відображається додатне значення рядка 6 додатка 3 до декларації.

У колонках 4, 5 рядка 01.04 декларації відображаються значення рядків 8, 9 додатка 3 до декларації відповідно.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»