• Посилання скопійовано

Додаток ОК — витрати на придбання ОЗ та НМА у платників ЄП

На яку дату в додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства відображаються витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів у платників єдиного податку?

При обчисленні об’єкта обкладення податком на прибуток доходи і витрати нараховуються з моменту їх виникнення згідно з правилами, встановленими розділом ІІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), незалежно від дати надходження або сплати коштів, якщо інше не встановлено цим розділом.

Платники податку разом з відповідною податковою декларацією подають до органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів — платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом (п. 152.3 ст. 152 ПКУ).

Перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів — платників єдиного податку зазначається у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (далі — Додаток ОК), затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 р. №1684.

Витрати на придбання об’єктів основних засобів та нематеріальних активів підлягають амортизації. Амортизація основних засобів провадиться до досягнення залишкової вартості об’єктом його ліквідаційної вартості (п. 144.1 ст. 144 та пп. 145.1.4 п. 145.1 ст. 145 ПКУ).

Враховуючи зазначене, починаючи з податкового періоду — І квартал 2012 року платник податку на прибуток повинен у кожному звітному періоді, в якому здійснюється нарахування амортизації на придбаний у платника єдиного податку об’єкт основних засобів або матеріальних активів, подавати разом з відповідною Податковою декларацією з податку на прибуток Додаток ОК із зазначенням у ньому інформації щодо платника єдиного податку та суми нарахованої амортизації.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»