• Посилання скопійовано

Додаток ОК — доходи від надання робіт (послуг) платнику ЄП

На яку дату в додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства відображаються доходи від надання робіт (послуг) платнику ЄП?

При обчисленні об’єкта обкладення податком на прибуток доходи і витрати нараховуються з моменту їх виникнення згідно з правилами, встановленими розділом ІІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), незалежно від дати надходження або сплати коштів, якщо інше не встановлено цим розділом.

Платники податку разом з відповідною податковою декларацією подають до органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів — платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом (п. 152.3 ст. 152 ПКУ).

Перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів — платників єдиного податку зазначається у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (далі — Додаток ОК), затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 р. №1684.

Дохід від надання послуг та виконання робіт визнається за датою складання акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг п. 137.1 ст. 137 ПКУ.

Враховуючи зазначене, починаючи з податкового періоду — І квартал 2012 року платник податку на прибуток при наданні робіт, послуг платнику єдиного податку в податковому періоді складання акта або іншого документа, що підтверджує виконання робіт або надання послуг, повинен разом з відповідною податковою декларацією з податку на прибуток подати до органів ДПС додаток ОК, у розділі І якого зазначити інформацію про платника єдиного податку та загальну суму отриманого доходу від надання робіт (послуг) без ПДВ.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»