• Посилання скопійовано

ДПС нагадала особливості подання фізособою декларації про майновий стан і доходи

Лист ДПСУ від 19.03.2012 р. №4958/6/17-1115 «Щодо порядку подання фізичною особою річної декларації про майновий стан і доходи»

Податкова відповіла на запит щодо порядку подання фізособою річної декларації про майновий стан і доходи.

Порядок подання фізичною особою річної декларації про майновий стан і доходи встановлено ст. 179 ПКУ. А відповідно до п. 49.18 ст. 49 ПКУ встановлено, що податкова декларація подається платником ПДФО за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року, у термін до 1 травня року, що настає за звітним.

ДПС нагадує, що наказом Мінфіну від 07.11.2011 р. №1395 було затверджено форму податкової декларації про майновий стан і доходи, яку фізичні особи — платники ПДФО при декларуванні доходів, отриманих протягом 2011 р., мали подати до ДПС за своєю податковою адресою до 01.05.2012 р. Проте з метою спрощення форми податкової декларації про майновий стан і доходи для фізосіб — платників податків Мінфін прийняв наказ від 03.02.2012 р. №84 (чинний з 13.02.2012 р.) , яким вніс низку змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо її заповнення. Зокрема, зменшено кількість розділів декларації, кількість додатків до неї, визначено порядок подання декларації такими категоріями платників, як держслужбовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на обіймання посад держслужбовця або в органах місцевого самоврядування; судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати, кандидати на пост Президента, кандидати у депутати Верховної Ради АРК, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови. При цьому зазначені особи заповнюють та подають лише додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 — 6 до неї. У разі якщо такі особи також зобов’язані подати декларацію відповідно до вимог р. IV ПКУ, вони заповнюють і подають декларацію та відповідні додатки до неї.

Платники, які зобов’язані (мають право) надати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але проживають не за місцем реєстрації (прописки), подають декларації до органів ДПС за своїми податковими адресами, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь