• Посилання скопійовано

Незавершене будівництво в декларації про доходи

Відображення у податковій декларації про майновий стан і доходи об’єкта незавершеного будівництва, на який не оформлено право власності

Відповідно до ч. 3 статті 331 Цивільного кодексу України до завершення будівництва (створення) майна особа вважається власником матеріалів, обладнання тощо, які були використані у процесі цього будівництва (створення) майна. У разі необхідності особа, зазначена в абзаці 1 цієї частини, може укласти договір щодо об’єкта незавершеного будівництва, право власності на який реєструється органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно на підставі документів, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою для створення об’єкта нерухомого майна, проектно-кошторисної документації, а також документів, що містять опис об’єкта незавершеного будівництва.

Згідно зі статтями 179, 181 Цивільного кодексу України річчю є предмет матеріального світу, щодо якого можуть виникати цивільні права та обов’язки. До нерухомих речей належать земельні ділянки, а також об’єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення. Тож у контексті цих законодавчих визначень об’єкт, будівництво якого вже розпочате, в результаті чого маємо хоча б якийсь матеріальний результат цього будівництва (фундамент, тощо), є нерухомим майном.

Отже, у податковій декларації про майновий стан і доходи об’єкт незавершеного будівництва відображається у рядку 6 розділу VII «Відомості про нерухоме майно» декларації.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»