• Посилання скопійовано

Особливості заповнення податкової декларації

Лист ДПС у м. Києві від 13.04.2012 р. №2174/10/06-408 «Щодо заповнення податкової накладної»

ДПС у м. Києві відповіла на запит щодо заповнення податкової накладної.

Відповідно до п. 6.3 наказу Мінфіну від 01.11.2011 р. №1379, яким затверджений Порядок заповнення податкової накладної, порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту.

Згідно з Узагальнюючою податковою консультацією, затвердженою наказом ДПСУ від 16.02.2012 р. №127, порушенням порядку заповнення податкової накладної вважатиметься перш за все відсутність у податковій накладній хоча б одного показника, який є її обов’язковим реквізитом (перераховані у пп. «а» — «і» п. 201.1 ст. 201 р. V ПКУ), а також невідповідність показників, зазначених у податковій накладній, умовам поставки (ціна, вартість, номенклатура, кількість товару тощо).

Тож якщо в податковій накладній всі обов’язкові реквізити заповнені правильно, то незалежно від того, що у формі податкової накладної у графі «Форма проведення розрахунків» замість слова «рахунка» відображено слово з іншим закінченням «рахунку» (замість -а зазначене закінчення -у), така накладна вважається заповненою без порушень (за умови правильно заповнених решти реквізитів).

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»