• Посилання скопійовано

ДПС: прокреслення у податковій декларації не є підставою для її неприймання

При прийманні податкової декларації інші пункти, крім 48.3 і 48.4 ПК, перевірці не підлягають.

Наявність прокреслень у податковій декларації не може бути підставою для відмовиу її прийманні, незалежно від способу її подання, якщо дотримано вимог статей 48 і 49 Податкового кодексу.

Про це йдеться в листі ДПС №7219/6/15-1215 «Про підстави для відмови у прийманні декларації».

Платник зобов’язаний подавати декларації щодо кожного сплачуваного ним податку незалежно від того, чи здійснював він госпдіяльність у звітний період.

Посадова особа податкового органу, що приймає декларацію, зобов’язана, як зазначено у листі, перевірити наявність і достовірність заповнення всіх реквізитів, передбачених пунктами 48.3 і 48.4 ПК. Інші показники перевірці не підлягають.

Податкову декларацію може бути надіслано у тому числі поштою, з повідомленням про вручення і описом вкладення.

Декларація, надіслана поштою або електронною поштою, вважається неподаною за умови заповнення з порушенням пунктів 48.3 і 48.4 ПК і направлення податковим органом письмової відмови у прийманні цієї податкової декларації.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»