• Посилання скопійовано

Хто подає звіти №1-ОА та №1-ОТ

Подання звітності суб’єктами господарювання, які здійснюють оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі, зокрема, алкогольними напоями та тютюновими виробами визначені Законом України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями (далі — Закон №481).
Статтею 16 Закону №481 визначено, що суб’єкти господарювання, які одержали передбачені цим Законом ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту й оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами), подають органу, який видає ліцензії, щомісяця, до 10 числа місяця, наступного за звітним, звіт про обсяги виробництва (імпорту) та/або реалізації продукції.
Форми звітів №1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв» та №1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів» затверджені наказом ДПАУ від 27.04.2006 р. №228 «Про затвердження Форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення» (зі змінами та доповненнями).
Відповідно до зазначених форм та інструкцій звіти складаються суб’єктами господарювання окремо за кожен місяць та до 10 числа місяця, наступного за звітним, надається в електронному вигляді та на паперових носіях до регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.
Отже, відповідно до чинного законодавства звіти про обсяги реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів подаються суб’єктами господарювання, які одержали ліцензії на виробництво або на право імпорту, експорту й оптової торгівлі (крім ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами).

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»