• Посилання скопійовано

Річний план закупівель та форма звіту для монополістів

Якщо на цей час Мінекономрозвитку тільки розробляє проект наказу, яким буде внесено зміни до Наказу Мінекономіки від 26.07.2010 р. №922 «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель» у частині внесення змін до Інструкції щодо заповнення річного плану закупівель та форми звіту про результати здійснення закупівлі без застосування процедур закупівлі (лист від 09.07.2012 р. №3305-07/25866-06), то чи потрібно оприлюднювати зазначені документи?

На цей час нормативних документів, які б врегулювали питання річного плану та звіту про закупівлі для монополістів, немає. Разом з тим не є проблемою складання річного плану закупівель:
— або дотримуйтеся форми, затвердженої наказом Мінекономіки №922, при цьому включивши до цього річного плану всі закупівлі (у колонці «процедура» зазначайте «не проводиться/не потребує/не застосовується тощо», можна також закупівлі без процедур групувати під окремим заголовком;
— або складайте у довільній формі, зручній для Вас.
Щодо звіту:
— або керуйтеся роз’ясненням МЕРТ;
— або звіт складайте і відповідно оприлюднюйте лише після затвердження форми звіту.
Для оприлюднення річного плану перешкод немає. Оприлюднення звіту залежатиме від його наявності: складе замовник звіт — оприлюднюєте, ні — не оприлюднюєте через відсутність документа.

Джерело: Про тендер

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»