• Посилання скопійовано

Створено інформаційно-телекомунікаційну систему Центрального засвідчувального органу

Міністерством юстиції створено сучасну інформаційно-телекомунікаційну систему Центрального засвідчувального органу, засобами якої забезпечується функціонування системи електронного цифрового підпису. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович

Інформаційно-телекомунікаційна система Центрального засвідчувального органу — це організаційно-технічна система, що об’єднує програмно-технічний комплекс, фізичне середовище, обслуговуючий персонал, а також інформацію, що в ній обробляється.
Так, інформаційно-телекомунікаційна система забезпечує формування та обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів засвідчувальних центрів органів виконавчої влади, інших державних органів, а також центрів сертифікації ключів та акредитованих центрів сертифікації ключів.
За допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи забезпечується функціонування Реєстру суб’єктів, які надають послуги, пов’язані з електронним цифровим підписом, в електронному вигляді, а також — функціонування веб-сайта Центрального засвідчувального органу тощо.
Діяльність адміністратора інформаційно-телекомунікаційної системи, пов’язана з блокуванням, скасуванням та поновленням сертифікатів ключів, сформованих Центральним засвідчувальним органом, здійснюється цілодобово.
Як відомо, виконання функцій Центрального засвідчувального органу було покладено на Міністерство юстиції України відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1451 «Про затвердження Положення про центральний засвідчувальний орган» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 р. №1022).
Виконання функцій центрального засвідчувального органу шляхом забезпечення умов для функціонування засвідчувальних центрів органів виконавчої влади або інших державних органів та центрів сертифікації ключів є одним з основних завдань Міністерства юстиції України.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»