• Посилання скопійовано

Режим роботи органів ДПС щодо приймання податкової звітності

Який режим роботи органів ДПС щодо приймання податкової звітності та чи відрізняються терміни подання податкової звітності в електронному вигляді від термінів, передбачених для подання її у паперовому вигляді?

Згідно з п. 49.5 ст. 49 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-YІ зі змінами та доповненнями у разі надсилання податкової декларації поштою платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного органу ДПС не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного цією статтею, а при поданні податкової звітності в електронній формі, — не пізніше закінчення останньої години дня, в якому закінчується такий граничний строк.

Відповідно до п. 2 розділу ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПАУ від 10.04.2008 р. №233, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 16.04.2008 р. за №320/15011 (далі — Інструкція), при відправленні електронних документів платник податків самостійно визначає кінцевий термін їх відправлення (враховуючи час на своєчасну доставку документів до органів ДПС у разі можливого пошкодження телекомунікаційного зв’язку або ненадходження першої квитанції).

Пунктом 4 розділу ІІІ Інструкції визначено, що органи ДПС приймають податкову звітність з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. щодня, крім вихідних, святкових та неробочих днів. У разі надходження податкового документа в електронному вигляді до органів ДПС до 16 години платнику податків протягом двох годин з моменту прийняття (неприйняття) надсилається друга квитанція, в іншому випадку — протягом перших двох годин наступного робочого дня.

Отже, органи ДПС приймають податкову звітність з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. щодня, крім вихідних, святкових та неробочих днів. Терміни прийняття звітності органом ДПС в електронному вигляді не відрізняються від термінів прийняття звітності у паперовому вигляді, за винятком подання податкової звітності в електронній формі в останній день граничного строку подання. В останній день граничного строку подання податкової звітності в електронній формі органи ДПС приймають податкову звітність до останньої години (до 24-ї години) дня, в якому закінчується такий граничний строк.

При цьому платник податків може отримати в органі ДПС за місцем подання податкової звітності інформацію про режим роботи цього органу з приймання податкової звітності.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»