• Посилання скопійовано

Страховики зможуть самі виправляти помилки у поданій звітності

Затверджено зміни до Порядку складання звітних даних страховиків

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 16.10.2012 р. №1759 затвердила зміни до Порядку складання звітних даних страховиків. Зокрема, запроваджено поняття коригуючого звіту — звітності страховика з позначкою «коригуючий», яка є підставою для заміни інформації відповідної форми, попередньо поданої до Нацкомфінпослуг.

Також документ передбачає право страховика подати в електронному або паперовому вигляді виправлену звітність. Зазначено, що у разі самостійного виявлення страховиком помилок, які містяться у раніше поданій проміжній або річній звітності, він має право подати виправлену звітність у формі коригуючого звіту не пізніше ніж за 10 календарних днів з дати кінцевого терміну подання такої звітності.

Коригуючий звіт страховика повинен складатися з:

— супровідного листа страховика, засвідченого підписом керівника;

— виправлених форм звітності, в яких страховиком самостійно виявлені помилки;

— пояснювальної записки з описом допущених помилок та їх обгрунтуваннями.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»