• Посилання скопійовано

Фізособи мають право використати право на податкову знижку і після 1 травня

Лист ДПСУ від 05.10.2012 р. №3130/0/61-12/17-1115 "Щодо порядку подання податкової декларації про майновий стан і доходи при реалізації права фізичної особи на податкову знижку"

Фізособи мають право використати право на податкову знижку і після 1 травня

ДПСУ зазначає, що відповідно до Закону від 24.04.2012 р. №4661-VI фізичні особи, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися таким правом протягом всього календарного року, наступного за звітним, а не лише до 1 травня такого року.

Крім цього, встановлено, що платники податку зобов'язані подавати річну податкову декларацію, якщо протягом такого року їм двома або більше податковими агентами нараховувалися оподатковувані доходи у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких доходів перевищує 120 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (ця сума становить 128760 грн для 2012 року).

Перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів здійснюється в окремому додатку до податкової декларації у такому порядку:

1) задекларована річна загальна сума оподатковуваних доходів зменшується на фактично нараховані протягом звітного року податковими агентами суми єдиного внеску, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду та на суму наданої платнику податку податкової соціальної пільги (за її наявності);

2) із зменшеної загальної суми оподатковуваних доходів 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, оподатковуються за ставкою в розмірі 15 %, решта суми - за ставкою в розмірі 17 %.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»