• Посилання скопійовано

Подаємо звітність електронкою: відповіді на поширені запитання

ДПІ у Дарницькому районі м. Києва відповідає на питання щодо подання електронної звітності

Подаємо звітність електронкою: відповіді на поширені запитання

1.  Хто повинен підписувати податкову звітність в електронному вигляді?

Після підготовки платником податків податкового документа в електронному вигляді на нього накладаються електронні цифрові підписи (ЕЦП) посадових осіб платника податків у такому порядку: першим - ЕЦП головного бухгалтера (бухгалтера), другим — ЕЦП керівника (директора), третім - ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки платника податків

За відсутності у платника податків посади бухгалтера ЕЦП посадових осіб платника податків накладаються у такому порядку: першим - ЕЦП керівника (директора), другим - ЕЦП, що є аналогом відбитку печатки платника податків. 

Платником податків - фізичною особою - суб’єктом підприємницької діяльності ЕЦП накладаються у такому порядку: першим - ЕЦП платника податків - фізичної особи, другим - ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки платника податків (за наявності). 

2. Яка дата вважається датою надання податкової звітності, поданої в електронному вигляді?

Датою та часом надання податкового документа в електронному вигляді до органів ДПС є дата та час, зафіксовані у першій квитанції

3. Чи потрібно подавати звітність на паперовому носії, якщо її вже надіслано в електронному вигляді?

Ні, не потрібно. Платник податків не зобов’язаний подавати податкову звітність до ДПІ на паперовому носії, у разі якщо її було надіслано до ДПІ в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку з використанням ЕЦП. 

4. Чи має право ФОП подавати звітність в електронному вигляді до органу ДПС?

Підпунктом «в» п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями передбачено, що податкова декларація подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Фізична особа – підприємець має право подати звітність в електронній формі лише за формами податкової звітності, розміщеними на сайті ДПС України.

Реєстр форм звiтних документiв платникiв податкiв юридичних та фiзичних осiб для занесення до електронної бази звiтних документiв ДПС України можна знайти на офіційному веб-сайті ДПС України www.sts.gov.ua в рубриці Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів. 

5. Яким чином платник ПДВ повинен подати до органу ДПС оригінали ВМД при поданні податкової звітності в електронному вигляді, у разі наявності експортних операцій?

У разі наявності експортних операцій (заповнення рядка 2.1 податкової декларації з ПДВ) до такої декларації додаються оригінали митних декларацій (примірники декларанта).

Платники податку, які подають податкову звітність в електронному вигляді, оригінали митних декларацій (примірників декларанта) подають окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді.

 

Джерело: ДПІ у Дарницькому районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»