• Посилання скопійовано

Подання звіту у разі зміни місця проживання

Фізична особа — підприємець змінила місце постійного проживання. До якого органу Пенсійного фонду України вона має подати звіт?

Подання звіту у разі зміни місця проживання

Платниками єдиного внеску відповідно до Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» є, зокрема, фізичні особи — підприємці, які зобов'язані формувати та подавати звіт до органів Пенсійного фонду України раз на рік до 10 лютого за формою згідно з додатком 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010 р. №22-2.

Пунктом 3.8 цього Порядку визначено: якщо фізична особа — підприємець у звітному періоді змінює місцезнаходження, або місце реєстрації, або місце проживання (поза межами територіального обслуговування органу Пенсійного фонду України, в якому вона перебувала на обліку), звіт за себе за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до органу Пенсійного фонду України за новим місцем взяття на облік.

Наприклад, фізична особа — підприємець змінила місце постійного проживання у березні 2013 р. Після перереєстрації до іншого органу Пенсійного фонду України вона подаватиме звіт за формою №Д5 за звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного 2013 р.) до органу Пенсійного фонду України за новим місцем взяття на облік.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»