• Посилання скопійовано

Податківці розглянули питання подання звітності по РРО

Міндоходів відповіло на запитання стосовно необхідності подання паперового звіту за формою № ЗВР-1 в період переходу на електронне звітування

Податківці розглянули питання подання звітності по РРО

Міндоходів у листі від 27.09.2013 р. № 12061/6/99-99-22-61-03-15/1187 намагалося відповісти на запитання стосовно необхідності подання паперового звіту за формою № ЗВР-1 в період переходу на електронне звітування.

Так, в листі зазначено, що суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій та подають до Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, паперовий звіт за формою № ЗВР-1 не подають.

Разом з тим, звіт за формою № ЗВР-1 до органів Міндоходів подають суб’єкти господарювання, які у випадках, визначених Законом про РРО, не застосовують реєстратори розрахункових операцій та проводять розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

Як бачимо, податківці доволі загально відповіли, просто процитувавши норми Закону про РРО.

Детальніше про звітування в перехідний період раніше повідомляли територіальні органи Міндоходів:

Міняємо касову техніку: як звітувати у перехідний період;

Звіт по РРО за період підключення до електронної системи – є особливості;

Після переходу на електронне звітування по РРО паперову можна не подавати

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»