• Посилання скопійовано

Одержувачі гуманітарної валюти повинні звітувати до податкових органів

Іноземна валюта, отримана платником на окремий спеціальний рахунок у банку у вигляді гуманітарної допомоги, не враховується при проведенні перерахунків у національну валюту в цілях оподаткування

Одержувачі гуманітарної валюти повинні звітувати до податкових органів

Миндоходов напомнило получателям гуманитарной помощи в виде денежных средств в иностранной валюте, что они должны подавать ежемесячно до 5 числа в свою налоговую инспекцию отчет о наличии и распределении гуманитарной помощи в иностранной валюте до полного использования всей суммы полученной гуманитарной помощи.

Такое требование предусмотрено Порядком использования гуманитарной помощи в виде денежных средств в иностранной валюте.

Порядок представления отчетов устанавливается Минсоцполитики, однако о существовании такого документа неизвестно.

Согласно НКУ иностранная валюта, полученная плательщиком на отдельный специальный счет в банке в виде гуманитарной помощи, не учитывается при проведении перерасчетов в национальную валюту в целях налогообложения (письмо Миндоходов от 13.06.2013 г. № 7900/7/99-99-15-02-02-17).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»