• Посилання скопійовано

Відомості для здійснення електронного звітування до органів держстатистики

У разі подання респондентом звітності в електронному вигляді він має право не подавати відповідні форми статистичної та/або фінансової звітності на папері

Відомості для здійснення електронного звітування до органів держстатистики

Звітування до органів державної статистики в електронному вигляді здійснюється відповідно до Порядку подання електронної звітності до органів державної статистики, затвердженого наказом Держкомстату від 12.01.2011 №3 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.03.2011 за №408/19146 (далі – Порядок).

Подання респондентом електронних звітів, відповідно до п. 3.1 Порядку, здійснюється виключно на добровільних засадах і за його ініціативою. У разі подання респондентом звітності в електронному вигляді він має право не подавати відповідні форми статистичної та/або фінансової звітності на папері.

Для здійснення звітування в електронному вигляді до органів державної статистики респонденту необхідно мати:

а) програмне забезпечення для формування звітності в електронному вигляді у визначеному Держстатом України форматі з вбудованим надійним засобом електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП);

б) доступ до мережі Інтернет та можливість відправлення/приймання електронних повідомлень за допомогою електронної пошти;

в) чинні посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованим центром сертифікації ключів для уповноважених посадових осіб респондента, підписи яких є обов’язковими для звітності на папері.

Послідовність дій респондента для підключення до системи електронної звітності органів державної статистики

1. Зареєструвати ЕЦП посадових осіб респондента;

2. Заповнити електронний звіт;

3. Підписати електронний звіт ЕЦП посадових осіб респондента;

4. Надіслати електронний звіт на адресу приймального шлюзу системи електронної звітності Держстату України;

5. Отримати повідомлення про надходження електронного звіту (Квитанція №1);

6. Отримати повідомлення про перевірку електронного звіту (Квитанція №2);

7. Умови повторного подання електронного звіту.

У зв’язку з перенавантаженням поштового серверу і приймального шлюзу системи електронної звітності, яке зазвичай відбувається в останній день подання квартальної та річної фінансової звітності, можливі технічні проблеми із вчасною доставкою електронної звітності та квитанцій.

З метою уникнення вищезазначених проблем рекомендуємо Вам відправляти електронну звітність завчасно, а не в останній день її подання.

З переліком форм звітності, які можна подавати до органів статистики в електронному вигляді у 2014 році, можна ознайомитись тут >>>  

На підставі: Державна служба статистики України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»