• Посилання скопійовано

Відомість розподілу чисельності працівників - у новій редакції

Затверджено зміни до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності

Відомість розподілу чисельності працівників - у новій редакції

Постановою від 18.12.2013 р. №15 Фонд соцстраху від нещасних випадків на виробництві вніс зміни до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний), затвердженого постановою ФСС НВВ від 30.11.2010 р. №30.

Зокрема, згідно зі зімнами позапланові перевірки страхувальників здійснюються робочими органами виконавчої дирекції Фонду на підставах:

 - подання суб'єктом господарювання письмової заяви до відповідного робочого органу виконавчої дирекції Фонду про здійснення перевірки за його бажанням;

 - виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у звітах та відомостях, поданих страхувальником;

 - неподання у встановлений строк суб'єктом господарювання звітів та відомостей без поважних причин, а також письмових пояснень про причини, які перешкоджали поданню таких документів.

Під час проведення позапланової перевірки з'ясовуються лише ті питання, необхідність перевірки яких стала підставою для її здійснення, з обов'язковим зазначенням цих питань у направленні. При цьому строк здійснення позапланової перевірки не може перевищувати 10 робочих днів, а щодо суб'єктів малого підприємництва - 2 робочих днів, якщо інше не передбачено законом.

Окрім того, в новій редакції викладено додатки до Порядку. Зокрема, скорочено їх кількість до 8-ми. Відповідно перезатверджено і Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності.
 
Нагадаємо, що за 2013 рік цю Відомість потрібно подати до 25 січня >>>
 
Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування. Готується до друку в "ОВУ" № 7 від 28.01.2014 року. Якщо заплановане опублікування відбудеться, то Відомість у новій редакції слід буде подавати уже в наступному році за результатами 2014 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»