• Посилання скопійовано

З 24 січня звітуємо про податок на прибуток за новою формою

Нова форма декларації з податку на прибуток зареєстрована в Мін'юсті і готується до опублікування

З 24 січня звітуємо про податок на прибуток за новою формою

Як ми повідомляли раніше, Міндоходів переконливо рекомендує звітувати з податку на прибуток за 2013 рік за новою формою декларації, затвердженою наказом від 30.12.2013 р. № 872.

Спішимо повідомити, що Наказ уже зареєстрований в Мін'юсті (20.01.2014 р. за №103/24880) і готується до опублікування  в "ОВУ" №6 від 24.01.2013 р. 

Таким чином, з 24 січня діятиме нова форма декларації з податку на прибуток.

Розглянемо основні зміни в новій формі декларації:

 - у проекті декларації, крім звітної, звітної нової, уточнюючої та консолідованої, було додано ще один вид декларації — «коригуюча». У затвердженому наказі такий вид не згадано;

- з'явилися нові рядки для самостійного виправлення помилок у розрахунку авансових внесків, а у табличній формі розграфлено 12-місячний період для зазначення місяців, у яких уточнено суму;

- визначено новий алгоритм розрахунку щомісячних авансових внесків: (рядок 10 + рядок 11 + рядок 12 податкової декларації з податку на прибуток підприємства - рядок 13.1 - рядок 13.2 - рядок 13.6 додатка ЗП до рядка 13 податкової декларації з податку на прибуток підприємства) : 12. Зауважте, що у новій формі декларації не визначено місця для дивідендних авансових внесків;

- в основній частині декларації деталізовано види отриманих операційних доходів;

- з'явилися два нові додатки: ТЦ та ВС. А у додатку ЦП враховано зміни до правил оподаткування операцій із цінними паперами.

Нагадуємо, що граничний термін подання квартальної декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 10 лютого 2014 року (9 лютого – вихідний) та річної декларації за 2013 рік – 3 березня 2014 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»