• Посилання скопійовано

Роз'яснено правила заповнення окремих показників звітності

Міністерство доходів і зборів України розглянуло питання щодо заповнення окремих показників податкової звітності

Роз'яснено правила заповнення окремих показників звітності

Міністерство доходів і зборів щодо заповнення окремих показників податкової звітності повідомляє таке.

У Податковій декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженій наказом Міндоходів від 30.12.2013 р. №872:

- рядки 15, 16, 18, 19, 21 та 22 заповнюються лише платниками, у яких базовим податковим (звітним) періодом є календарний квартал, та не заповнюються платниками, у яких базовим податковим (звітним) періодом є календарний рік;

- рядок 5.1 додатка АВ та рядок 20 Декларації заповнюються як платниками, які прийняли рішення про сплату консолідованого податку, так і платниками, якими не прийнято таке рішення, в тому числі у зв’язку із відсутністю філій (відокремлених підрозділів).

Щодо Звіту про контрольовані операції, форму якого затверджено наказом Міндоходів від 11.11.2013 р. №669:

Оскільки з 1 січня 2014 року втратив чинність наказ Держстатслужби від 05.09.2012 р. №373 "Про затвердження Класифікації країн світу" при заповненні розділу "Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях", додатка до Звіту та коду для заповнення назви країни, в якій зареєстрована особа, слід керуватися Класифікацією країн світу, затвердженою наказом Державної служби статистики України від 30.12.2013 р. №426.

У графі 10 показник - "Код сторони операції" розділу "Відомості про контрольовані операції" додатка до Звіту N 669 зазначається код сторони операції згідно з додатком 5 до Порядку складання Звіту про контрольовані операції. У разі відсутності потрібного найменування сторони операції зазначається код 045 - "Інше найменування сторони".

У графі 10 "Інформації про пов’язаних осіб", яка є додатком до Звіту N 669 шляхом проставляння відмітки "х" зазначається потрібне (Лист Міндоходів від 07.03.2014 р. №5699/7/99-99-19-03-01-17).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»