• Посилання скопійовано

Технічні несправності - поважна підстава затримки звітності з РРО

При технічній несправності РРО, у разі передачі звітної інформації відразу після відновлення його роботи фінансові санкції не застосовуються

Технічні несправності - поважна підстава затримки звітності з РРО

Міндоходів зазначило, що спірні відносини між суб'єктами господарювання, зокрема, користувачами касової техніки, центрами сервісного обслуговування, операторами зв'язку, інтернет-провайдерами та інформаційними еквайєрами не відносяться до компетенції органів доходів і зборів. 

На період виходу з ладу РРО або в разі відключення електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням книги ОРО та розрахункової книжки. При відновленні роботи РРО або постачання електроенергії необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням розрахункової книжки, а також відповідно до контрольної стрічки - за час роботи, що передував виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо за кожною ставкою податку на додану вартість та виконати Z-звіт. 

Після підключення до Системи зберігання і збору даних Міндоходів (персоналізації РРО) контрольно-звітна інформація про використання РРО передається органам доходів і зборів в електронній формі.

Звітність за формою ЗВР-1 подається суб'єктами господарювання, які проводять розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

При технічній несправності РРО, у разі передачі звітної інформації відразу після відновлення його роботи у встановлений законодавством термін фінансові санкції до суб'єкта господарювання не застосовуються (Лист Міндоходів від 27.01.2014 р. №1502/6/99-99-22-01-03-15/79).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»